Fostul ministru al dezvoltării și turismului, Elena Udrea, a declarat luni, la Curtea de Apel București, că a finanțat cu bani ai familiei campania electorală din anul 2009, sumele totalizând peste 300.000 de euro.

Elena Udrea a fost audiată luni de judecători în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită și spălare a banilor în legătură cu finanțarea campaniei electorale de la alegerile prezidențiale din 2009, potrivit Agerpres.

În fața instanței, Udrea a negat acuzațiile și a declarat că banii pentru campania electorală din anul 2009, peste 300.000 de euro, au provenit din veniturile ei și ale fostului soț - Dorin Cocoș: "În ceea ce privește infracțiunea de spălare a banilor, a cărei săvârșire mi se impută, precizez faptul ca am finanțat personal campania electorală din anul 2009, alocând sume totalizând peste 300.000 de euro. Veniturile personale și ale soțului aferente anului 2009 mi-au permis această finanțare. Cred că sunt printre puținii politicieni care au adus bani personali la campania electorală și nu au plecat cu bani acasă (...) În ceea ce privește sursele de finanțare, doresc să subliniez faptul că niciodată nu s-a discutat despre exercitarea vreunui fel de presiune asupra reprezentanții societăților comerciale. Erau foarte multe persoane care doreau să se implice în finanțarea campaniei electorale".

Fostul ministru a negat că i-ar fi solicitat vreodată lui Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului dezvoltării, și lui Ioan Silviu Wagner, fost director general al companiei Oil Terminal, să ceară bani de la persoane sau firme pentru finanțarea campaniei.