Fostul ministru Elena Udrea transmite că se bucură de faptul că șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat definitiv de Instanța Supremă, dar "revolta sa împotriva abuzurilor statului paralel este ipocrită".

"Mă bucur pentru domnul Tăriceanu, că a fost achitat într-un proces nedrept, unul dintre cele multe instrumentate de statul paralel împotrivă adversarilor politici, sau oameni de afaceri, sau lideri de opinie, sau jurnaliști ori patroni de presă etc. Din fericire, a avut șansa să îi fie judecat dosarul de un Complet format de unii dintre cei mai integri judecători de la ÎCCJ și care nu sunt controlați de către SRI. Eu nu am avut această șansa, spre exemplu. Nu le dau numele, pentru că nu vreau să îi expun", a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.


Udrea spune că revolta exprimată de Tăriceanu împotrivă abuzurilor făcute de statul paralel este "ipocrită".

"Dar nu pot să nu remarc că revoltă domnului Tăriceanu exprimată în intervențiile de la tv, împotrivă abuzurilor făcute de statul paralel este ipocrită, cât timp discursul dânsului, foarte argumentat, corect și coerent altfel, nu a avut nicio urmare în anii de când ne tot spune cât luptă dânsul pentru drepturi și libertăți. Spre exemplu, cel mai elocvent, domnul Tăriceanu nu a cerut un lucru elementar ministrului ALDE, Tudorel Toader. Să facă dreptate celor condamnați de Completele de 5 constatate ilegale de CCR, care nu mai erau în termen să depună Contestație la executare și, care încă sunt în pușcării și se uită cu speranța la domnul Tăriceanu, al doilea om în stat, când vorbește de luni de zile despre ordonanța reparatorie, care nu a mai venit...Ba chiar i-a luat apărarea și ne-a spus că el consideră că Toader a făcut mult pentru consolidarea statului de drept. Și altele pe care nu le amintesc acum, pentru că nu e spațiu suficient. În concluzie, multe vorbe, puține fapte...că de, e an electoral", a mai scris Udrea.