Premierul încă în funcție Victor Ponta a anunțat, miercuri, că ultima ședință din mandatul său are pe ordinea de zi un singur punct, și anume aprobarea majorarea salariilor din Educație.

„Actul normativ cu cei din Educație o să-l adoptăm acum. Sănătatea și Educația primesc astfel ceea ce trebuia să primească demult”, a afirmat Victor Ponta.

El a precizat că procentul de creștere a salariilor din Educație va fi similar cu cel din domeniul sănătății, respectiv 25%.

Pe de altă parte, el le-a mulțumit colegilor de cabinet, apreciind că mulți dintre cei aflați în actualul guvern ar trebui să își continue activitatea.

„În ceea ce mă privește, sunt convins că, după un timp, putem face o evaluare corectă a realizărilor”, a mai spus Ponta.

Referitor la viitorul guvern, el a arătat că speră ca acesta să finalizeze legea salarizării din sectorul public și „să mențină tot ceea ce am realizat”.

„Nu voiam să stricăm aceste lucruri extraordinare pe care le-am făcut prin tensiuni sociale și turbulențe. Eu mă lupt cu orice adversar politic. Cu oamenii nu mă lupt. Îmi doresc ca viitorul guvern să fie și mai bun decât cel din ultimii patru ani. Are o situație mult mai bună, nu cum am primit noi când am preluat guvernarea”, a declarat Victor Ponta, pledând pentru stabilitate politică.