Cei patru miniștri propuși audiați în ultima zi au primit aviz pozitiv în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE

În cele trei zile de audieri, nouă dintre miniștrii propuși au primit aviz pozitiv, iar șapte - negativ, față de precedentele audieri când doar patru dintre miniștrii Guvernului Orban au fost pe placul parlamentarilor.

Aviz pozitiv au primit Nicolae Ciucă - propus la apărare, Costel Alexe - mediu, Adrian Oros - agricultură, Lucian Bode - transport, Ionuț Stroe - tineret, Bogdan Aurescu - afaceri externe, Marcel Boloș - fonduri europene, Virgil Popescu - economie și Marcel Vela - afaceri interne.

+++

PMP va vota în favoarea învestirii Guvernului Cîțu pentru stabilitate politică și constituirea unui pol anti-PSD în perspectiva alegerilor din acest an, a declarat, într-o conferință de presă, joi, liderul județean al PMP Suceava și vicepreședinte la nivel național al partidului, Marian Andronache.

+++

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, se așteaptă ca premierul desemnat să fie votat.

"Părerea mea este că dacă domnul Iohannis a respectat decizia Curții Constituționale și a propus un premier care să-și creeze o majoritate așa cum spune Constituția, atunci PNL, săptămâna viitoare, când va fi votul, va trebui să-l voteze pe domnul Cîțu. În caz contrar, se adeverește faptul, bănuiala unora, că de fapt din nou s-a propus un om doar ca să nu fie votat, ceea ce Curtea a spus că nu este corect. Și nu este în spirit constituțional. Eu mă aștept să fie votat. PSD nu-l va vota. Va participa la ședință ca să asigure cvorumul, dar nu-l va vota. Vom vedea după acea ședință ce se întâmplă," a declarat, în conferință de presă, liderul PSD Bihor, relatează Agerpres.

 

 


Și Marcel Boloș, Virgil Popescu și Marcel Vela au primit aviz pozitiv.

+++

Bogdan Aurescu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru de externe din partea comisiilor reunite de politică externă și pentru comunitățile de români din afara țării.

Joi mai sunt audiați ministrul propus pentru fonduri europene Marcel Boloș, ministrul propus pentru economie, Virgil Popescu, și ministrul propus pentru interne, Marcel Vela.