Deputatul PNL Pavel Popescu susține că, dacă România nu va fi acceptată în Spațiul Schengen, își va dedica ultimii doi ani de mandat "pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece și olandeze".

"Refuz să iau în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment <potrivit>. Două tări se opun momentan: Olanda și Austria. Cu mențiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi și mai mult clubul celor două țări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc și cocaină columbiană. Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situația aceasta. Dar dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfărșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România", a scris, duminică, liberalul într-un mesaj pe Facebook.

Liberalul mai scrie: "Desigur, mulți pot ironiza această postare. Au mai făcut-o și în 2019, atunci când am anunțat în Reuters (și PNL nu era la putere) că voi bloca investițiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ținut de cuvânt. De data aceasta va fi puțin diferit pentru că nu sunt singur. O bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture".

"Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare "acasă, în centrală". Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat", a continuat Popescu.

În final, acesta a trasnsmis că nu acceptă sfaturi de diplomație până în 8 decembrie pentru că el e votat politic, nu este diplomat.

+++

Doar Olanda se opunea în mod public aderării nostre și a Bulgariei la Schenge. Au apărut apoi ceva informații privind opoziția unui partid din Suedia, dar acum Austria se numără printre opozanții extinderii, a declarat pentru Kurier ministrul austriac de interne, Gerhard Karner (ÖVP).

"Nu este timpul să votăm acum pentru extindere dacă sistemul de control la frontierele externe nu funcționează”, a spus oficialul austriac.