Tudor Benga, fost deputat USR de Brașov, dar care a demisionat din partid în iunie 2022, anunță înființarea unei noi formațiuni politice.

Este vorba despre Uniunea pentru Reforma Statului și Protecția Drepturilor Fundamentale (URS.PDF).

"Acesta este numele noului partid despre care vă spuneam că l-am înființat și al cărui manifest îl puteți găsi la adresa de internet și pagina de facebook din primele două comentarii de mai jos. E un proiect de construcție politică de la firul ierbii pornit din convingerea că maturizarea democrației românești și intrarea României în rândul țărilor cu adevărat dezvoltate nu se poate face până când nu vom avea partide cu adevărat democratice pe dinăuntrul lor și care să își asume explicit reforma reală a statului", a scris Benga într-o postare pe Facebook.

El reamintește că în ianuarie, când a vorbit prima dată public despre înființarea acestui nou partid, a pornit la drum alături de un grup foarte restrâns de colaboratori, cu toții trecuți prin experiența acum "defunctului USRPLUS".

"Munca noastră de până acum s-a concentrat pe osatura proiectului, pe procedura birocratică de înregistrare a partidului și pe elaborarea viziunii cu care pornim la drum și a setului de principii după care ne ghidam. Am considerat firesc ca aceste elemente să devină publice, ca punct necesar de plecare odată ce finalizăm procedura birocratică și purcedem la munca de construcție propriu-zisă", a mai scris acesta.

Bnega vorbește și despre faptul că "un partid trebuie construit de la firul ierbii și controlat dinspre bază spre vârf".

"Nu voi intra în toate detaliile manifestului, găsiți textul integral lung de circa 2 pagini pe site și pe pagina de FB, și v-am fi recunoscatori pentru tot feedback-ul. Manifestul este împărțit în trei părți distincte, reformele fundamentale de care noi credem că funcționarea statului român are neapărată nevoie, modificările organizatorice necesare în democratizarea reală a partidelor, și obiectivul de a proteja cu adevărat drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor români. Adică Uniunea pentru Reforma Statului și Protecția Drepturilor Fundamentale. URS.PDF. Vă mulțumim și vă așteptăm alături!", a conchis el.

În manifestul partidului se vorbește, printre altele, despre reforma electorală, reforma serviciilor secrete, reforma pensiilor și a cheltuielilor statului sau digitalizarea