Deputatul PNL Gabriel Andronache propune limitarea prin lege a vitezei trotinetelor electrice la maximum 15 kilometri pe oră.

"Am propus astăzi (miercuri - n.r.) în Comisia Juridică un amendament: trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice să aibă viteza limitată la maxim 15 km/h. În prezent limita este de 25 km/h; mult prea mult! A venit momentul să spunem STOP agresivității. A venit momentul să protejăm vârstnicii, copiii și în general oamenii care circulă pe trotuar și care trebuie să se ferească de cei care nu respectă nicio regulă în utilizarea trotinetelor electrice", a scris liberalul pe pagina lui de Facebook.

El a mai notat că reducerea vitezei setate este o primă soluție, iar dezbaterea asupra amendamentului va fi reluată săptămânile următoare.

Datele IGPR arată că, în ultimii patru ani, accidentele grave de circulație în care au fost implicați conducătorii de trotinete electrice a crescut de 20 de ori: 198 de accidente grave, în urma cărora 13 persoane și-au pierdut viața, peste 200 de persoane au fost rănite grav și 12 rănite ușor.