Vicepreședinte PNL Virgil Guran declară la RFI că "PNL și-a propus să predea postul de premier PSD-ului când vrea PSD-ul, chiar și mâine".

”Trebuie s-o facem, pentru că există un protocol, pe care noi am vrut să-l respectăm, liberalii, ați văzut că s-a pus la dispoziție premierul. E o părere a mea, nu este neapărat a partidului, cred eu că colegii noștri de coaliție de la PSD au zis lasă să rezolve aceste crize premierul liberal și o să venim noi după ce este liniște. În mod normal, trebuia să se respecte protocolul, dar noi ne asumăm întotdeauna o responsabilitate, este foarte adevărat că asta de multe ori ne aduce prejudicii de imagine, dar cred eu că oamenii care judecă în profunzime ar trebui să vadă că ne asumăm și cei care își asumă merită respect de multe ori”, a spus liberalul.

Întrebat când și-au propus PNL-iștii să predea postul de premier PSD-ului și care sunt acum scenariile, Virgil Guran a răspuns: "Păi, ne-am propus să predăm postul PSD-ului când vrea PSD-ul să vină să preia. Dacă mâine vine PSD-ul, mâine va prelua PSD-ul. Dacă vine peste o săptămână, peste o săptămână. Nu e o problemă, noi ne ținem de cuvânt, este un protocol, trebuie realizat. Cred că în politică așa se poate căpăta încredere din nou în fața populației, în fața coaliției și așa mai departe, respectând ceea ce spunem".

De asemenea, chestionat cu privire la faptul că, dacă vine PSD-ul și spune gata, suntem pregătiți, atunci faceți rocada, indiferent ce se întâmplă cu greva profesorilor, PNL-istul a afirmat că "noi ne asumăm în continuare să rezolvăm, că nu plecăm, suntem la guvernare, dar cred eu că nu ar influența în mod negativ această rocadă. Tot acest Guvern, este tot această alianță, deci soluțiile pot să fie aceleași, nu se pot schimba soluțiile doar schimbând premierul, dar este un protocol pe care trebuie să-l respectăm".