Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că luni, de la 12:30, va susține o conferință de presă în care va aduce lămuriri cu privire la așa-zisa "taxă pe soare". Acesta nu a mai ajuns să vorbească în fața presei.

UPDATE

După aproximativ o oră, ministrul a venit la conferința de presă și a dat asigurări că nu sunt probleme nici cu stocurile de gaze, nici cu stocurile de carburanți și că "vom trece iarna cu bine".

El a dat asigurări că nu va fi introdusă nicio "taxă pe soare", însă OUG prevede posibilitatea introducerii pe viitor a unei taxe.


+++

"Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vă invită la o conferință de presă astăzi, 5 decembrie, ora 12.30, la sediul Ministerului Energiei: Strada Academiei nr 39-41, Sector 1", se arată în anunțul transmis presei de Biroul de presă al Ministerului.

Citește și: „Taxa pe soare" a Guvernului: PSD sare la gâtul PNL, iar USR amenință că va sesiza Comisia Europeană

"Taxa pe soare", care a încins spiritele nu doar în societate, ci și în Coaliție, este o taxă care ar urma să fie impusă prosumatorilor ce investesc în panouri fotovoltaice de producție a propriei energii.

Virgil Popescu nu a mai venit la conferința de presă, dar l-a trimis pe secretarul de stat George Niculescu să explice motivele. Secretarul de stat a anunțat că va fi reprogramată conferința.

Ministrul a refuzat să vină în sală după ce acolo s-ar fi aflat "persoane neacreditate", făcând referire la liderul AUR, George Simion, care a mai avut de-a lungul timpului conflicte cu ministrul Energiei. Ministrul a fost bruscat în iarnă în plenul Camerei Deputaților de parlamentarul AUR. În plus, în mai multe rânduri, cei doi s-au agresat verbal.

George Simion s-a dus la pupitrul ministrului și a început să vorbească în locul acestuia. Presa l-a întrebat de ce acționează așa, iar el a răspuns că a încercat și prin proceduri parlamentare, dar nu a reușit.

Ulterior, la Minister a ajuns și Jandarmeria, care i-a cerut lui George Simion să plece din clădire.