DIICOT a anunțat vineri că a reținut un român pentru trădare în favoarea Rusiei. Începând cu anul 2022 a supravegheat obiective militare românești și NATO, a făcut fotografii și le-a transmis către diplomați din Ambasada Rusiei la București.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală l-au reținut joi pentru 30 de zile pe un cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Începând cu anul 2022, acesta a spionat obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, ”colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, potrivit unui comunicat DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

DIICOT a sesizat Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. 

Publicația locală Ziarul Incomod scrie că este vorba despre Alexandru Pișcan, un ploieștean care anunța în urmă cu două luni, pe pagina sa de Facebook, că dorește să candideze la alegerile locale, pentru primăria municipiului în calitate de independent, dar nu se regăsește pe liste.

El a candidat în 2020 la funcția de primar al Ploieștiului.