Senatul Universității Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionuț Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

UPDATE

"Ministerul Educației Naționale a luat act de informațiile apărute recent în spațiul public și va verifica modul în care a fost organizat și s-a desfășurat concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.Mai exact, controlul Ministerului Educației Naționale vizează ocuparea postului de asistent universitar (perioadă determinată), poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală. Persoanele, scos la concurs de Facultatea de Drept în semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017", a anunţat vineri instituţia.

***

"Eu am îndeplinit toate condițiile… Regulamentele pot fi modificate de la o zi la alta. Eu am aflat despre concurs de pe site-ul www.uaic.ro”, a spus telefonic Ionuț Alexandru Toader, potrivit 7Est.

***

Fiul ministrului Justiției, care este și rectorul suspendat al Universităţii Alexandru Ioan Cuza a putut să se prezinte la concurs, doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen, relatează publicaţia 7Est.

Toader jr. este doctor în drept penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în drept civil.

Pe 30 martie 2017, Senatul Universității Al.I. Cuza a modificat prevederea care îl împiedica pe fiul lui Tudorel Toader să se angajeze pe postul de asistent universitar. Articolul 8 a fost modificat, fiind eliminată condiția ca persoana care se înscrie la concurs să dețină doctorat în domeniul postului.

Articolul a fost înlocuit cu un paragraf cu caracter ambiguu, care lasă loc la interpretări și, nu în ultimul rând, îi permite fiului rectorului suspendat să se înscrie la concurs.

Totodată, angajarea lui Ionuț Alexandru Toader la Facultatea de Drept a fost făcută la momentul potrivit, deoarece tatăl acestuia este suspendat din funcția de rector pe durata exercitării mandatului de ministru.

Potrivit publicaţiei citate, astfel au fost fentate regulamentele universității care interzic angajarea rudelor celor aflați în funcții de conducere decizionale 

7Est prezintă şi documente care dovedesc că fiul ministrului a fost favorizat.