Deputații USR au depus marți moțiunea simplă împotriva ministrului Mediului, intitulată „AMAR DE MEDIU. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”.

USR transmite printr-un comunicat de presă că moțiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităților oferite de economia verde și pentru disprețul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenția asupra problemelor.

„Mai multe anchete de presă au evidențiat, în mod repetat, cum această guvernare PSD-PNL-UDMR este în cârdășie cu mafia lemnului, iar domnul Tanczos Barna a «executat» în cel mai evident stil mafiot un inspector șef al Gărzii de Mediu Timișoara, care a deranjat interesele PSD și PNL. Îl vom chema pe ministrul Mediului în fața Parlamentului și îi vom cere să explice ceea ce pare să fie un jurământ de sânge făcut cu PSD și cu PNL pentru a proteja mafia pădurilor. Vedem, iarăși, cum mafia, partidele și instituțiile de forță și-au dat mâna ca să facă bani într-un sistem cleptocrat, de tip iliberal, iar singura opoziție democratică care se luptă cu ei este USR. Ne vom lupta și în continuare, pentru 2024”, a declarat, luni, liderul interimar al USR Cătălin Drulă.

Cea mai recentă dovadă de sfidare a legii și a Justiției din România, potrivit USR, a fost furnizată de ministrul Tanczos Barna zilele trecute, când s-a grăbit să inaugureze barajul de la Mihăileni, lucrare ilegală a cărei autorizație de construcție a fost suspendată pe 22 martie de Tribunalul Cluj