USR adună semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu
Preșdintele USR, Cătălin Drulă, lansează o provocare pentru parlamentarii PNL: să renunțe, măcar pentru o zi, să mai fie sub comanda lui Marcel Ciolacu și să își amintească de angajamentele făcute românilor.
„Am o provocare pentru parlamentarii PNL: Marcel Ciolacu să nu mai fie șeful lor pentru o zi. Să își amintească ce le-au promis românilor: <votează PNL și scapi de PSD>. Să-și aducă aminte că au venit cu un program de guvernare în care scria că mediul de afaceri va fi sprijinit, nu îngropat.”, a declarat Cătălin Drulă.
O zi fără Marcel Ciolacu la conducerea PNL ar însemna ca parlamentarii PNL să semneze moțiunea de cenzură pe care USR a pregătit-o împotriva actualului Guvern, mai spune acesta.
„Să nu uităm: astăzi, PNL-iștii sunt complici la atacul împotriva economiei. PSD și PNL au dat legea care crește taxele și prețurile și îngroapă micile afaceri”, a mai afirmat Cătălin Drulă.
+++
Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat joi, la RFI, că, dacă UDMR semnează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, alături de USR ar putea aduna numărul necesat pentru a declanșa demersurile de răsturnare a Executivului.
”Dacă UDMR semnează, USR cu Forța Dreptei și cu UDMR au semnăturile pentru a depune o moțiune de cenzură. Dacă UDMR nu semnează, USR și Forța Dreptei nu au semnăturile necesare pentru a depune o moțiune de cenzură. S-ar putea depune o moțiune de cenzură numai dacă am apela la semnăturile AUR și semnăturile unor parlamentari neafiliați”, a spus Orban.
+++
Pe 24 august, partidul extremist AUR a anunțat și el că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie tot din cauza măsurilor fiscale.
Regulamentul Camerei Deputaților și Senatului spune:
Moțiunea de cenzură initiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor (117) se prezintă birourilor permanente și se comunică Guvernului de către președintele Camerei Deputaților, în ziua în care aceasta a fost depusa. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comuna a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.
Dezbaterea moțiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comuna a celor două Camere.
Data și locul ședinței comune, împreună cu invitația de participare, se comunică Guvernului de către președintele Camerei Deputaților, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.
de esop 20 Sep 2023 15:31