Deputata USR Oana Țoiu transmite că în ședința de Guvern de miercuri s-au înființat și s-a dat drumul la angajări pentru încă 184 de posturi, cu un impact bugetar anual de 14.000.000 de lei, calculat la salariul mediu.

Asta după ce Guvernul a cerut 1.000 de posturi noi doar "ca să treacă dosarele de pensii de pe hârtie pe digital și 600 de posturi noi în Poliție ca să pună brățări electronice de monitorizare celor vinovați de violență domestică (trebuiau să aibă 5000 de brățări în martie, au pus abia una ieri)", susține deputata USR într-o postare pe Facebook.

Potrivit Oanei Țoiu, este vorba despre 30 de posturi la Ministerul Transporturilor, cinci la Secretariatul General al Guvernului, patru la Ministerul Familiei, 70 la Agricultură, 30 la Fonduri Europene, iar restul la Mediu.

"Școala a început fără toți profesorii pe posturi. Numărul de locuri de muncă part-time din privat dispărute prin suprataxare a depășit 100.000 - și amână votul pe amendamentul le care l-am depus să eliminăm prostia în care plătești pentru două ore de muncă taxe pentru opt. Au încercat de două ori să mărească salariile parlamentarilor și i-am oprit, pentru că în crize nu începi cu tine însuți. Este destul de clar că ei au altă lume, una pentru ei înșiși", a mai scris deputata.