Uniunea Salvați România îi cere ministrului de Interne, Marcel Vela, să demisioneze din funcție.

USR consideră că demisia acestuia devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea Guvernului de a gestiona criza prin care trecem.

"Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine", se arată într-un comunicat de presă transmis de USR.

USR mai crede că sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din "meschine calcule politice", iar Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral.

"Starea de urgență trebuie să rămână un act excepțional și să nu se prelungească nicio secundă mai mult decât e nevoie. Am spus deja în intervențiile publice de zilele acestea că vom vota pentru decretul care prelungește starea de urgență. Facem asta pentru că este evident că nu am trecut de faza cea mai grea a pandemiei și e nevoie în continuare de măsuri speciale. Însă ele nu trebuie prelungite artificial prin decizii luate pe baza unor calcule politice care riscă să producă pagube mult mai mari decât orice beneficiu de moment. O astfel de decizie a fost luată aseară de ministrul Marcel Vela de la Interne, care a anunțat că, de Paști, trimite polițiștii să interacționeze masiv exact cu acele categorii vulnerabile care trebuie protejate", a precizat pe Facebook Dan Barna.

Liderul USR crede că decizia lui Vela e "pe cât de populară, pe atât de greșită".