Parlamentarii USR îi cer președintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare, să nu promulge modificarea Legii Educației referitoare la educația sexuală, votată de Parlament pe 3 iunie, și îi solicită să o trimită spre reexaminare.

Parlamentarii USR arată în scrisoare că prin modificarea votată se aduce atingere dreptului elevilor la educație.

Formațiunea reamintește că pe 3 iunie s-a votat o modificare la legea 45/2020 privind Educația sexuală, adaptată vârstelor conform programei aprobată de Ministerul educației încă din 2004, inițiată de deputatul USR Cristina Iurișniți, în urma căreia orele de educație sexuală vor avea loc doar la cererea părinților.

USR consideră că, prin modificarea făcută la propunerea PSD și PNL, a fost limitat accesul elevilor la programele și activitățile de Educație pentru sănătate și educație sexuală.

"Considerăm că s-a adus atingere dreptului constituțional la învățătură al elevilor prin faptul că o mare parte dintre aceștia nu vor mai putea beneficia de informări corecte și avizate din partea autorităților și instituțiilor publice cu privire la Educația pentru sănătate. Este esențială informarea corectă și completă a părinților, însă ar fi excesiv ca de acordul părintelui să depindă accesul la educație al copilului.”, se arată în textul scrisorii semnată de grupul parlamentar USR.

Scrisoarea poate fi citită aici.