Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă.

Drulă îi reproșează lui Popescu faptul că, după 3 ani în care "a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriașe la energie și sărăcesc pe zi ce trece".

"Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse și în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă. Măsurile luate de PSD și PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri. Este evidentă lipsa de capacitate a lui Virgil Popescu, dar PSD e la fel de vinovat pentru criza din energie. A făcut până acum scut în jurul ministrului Popescu. Ei l-au salvat la precedentele două moțiuni depuse de USR. Acum e momentul (în ceasul al 13-lea) ca PSD să arate un minim de responsabilitate pentru țara pe care o guvernează", a scris Drulă pe pagina lui de Facebook.

Șeful USR și-a încheiat postarea afirmând că "Virgil Popescu trebuie demis urgent dacă vrem să trecem această iarnă cu bine".

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea luni că Virgil Popescu trebuie să vină până pe 1 septembrie cu un act normativ referitor la energie.

"Din punctul meu de vedere, al PSD, până la data de 1 septembrie trebuie să avem un act normativ aprobat prin Guvern pentru perioada următoare. Există o abordare pe aceste luni în care energia este deja vândută și am văzut că această liberalizare, să nu-i mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a băieților deștepți din energie", a spus Ciolacu.

Tot Ciolacu a adăugat că înțelege că partenerii din PNL "fac anumite ședințe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovații trebuie să fie cei de la ANRE și să înceapă un atac asupra lui Ciolacu, Grindeanu și Rafila, nu am nicio problemă, pentru că nu facem balet".

"Totuși politica înseamnă mai mult decât un sport ușor, dar adevărul este unul singur: politica în energie o face Ministerul Energiei, politica în sănătate o face Ministerul Sănătății, de aceea avem ministere. Legislația secundară, după ce am dat ordonanță eu, Minister al Energiei, promovez actul normativ în Guvern, pe urmă în aplicare o pun cei de la ANRE", a continuat acesta.