Deputatul Stelian Ion a declarat că USR a avut luni întrevederi cu PMP, UDMR și minoritățile naționale pentru a discuta despre moțiunea de cenzură, însă ALDE și Pro România, care au spus că susțin moțiunea, nu au participat la discuții.

"Ieri (luni - n.r.), USR a lansat o invitație către toate partidele parlamentare, în afară de PSD, pentru a ne întâlni și a discuta despre moțiunea de cenzură, cu precădere asupra momentului depunerii moțiunii și a strategiei de urmat în perioada următoare. Au răspuns invitației noastre colegii din PMP, UDMR și cei de la minoritățile naționale. (...) În principiu toți am spus același lucru, cu precizarea că minoritățile nu au un punct de vedere unitar pe această chestiune, că trebuie depusă moțiunea cât de repede e posibil, pentru a spori șansele ei", a declarat deputatul USR Stelian Ion la finalul discuțiilor.

El a mai precizat că "nu a fost de bun augur lipsa celor de la ALDE și Pro România", deși, public, aceștia au spus că vor susține dărâmarea Guvernului.

"Domnul Tăriceanu a confirmat prezența (la întâlnire - n.r.), dar nu s-a prezentat. E deja un semn de întrebare", a mai spus deputatul.