DNA a confirmat că s-a sesizat la solicitarea USR în cazul angajării trucate a lui Alexandru Stănescu ca director general al ADR Sud-Vest Oltenia

Potrivit unui comunicat de presă transmis de USR, alături de Stănescu urmează să răspundă procurorilor DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, și cei cinci președinți de consilii județene - Dolj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Gorj - organizatorii procedurii.

 

USR a trimis o solicitare către DNA în 30 septembrie pentru a ancheta angajarea lui Alexandru Stănescu la conducerea ADR Sud-Vest Oltenia, instituție care gestionează 1,2 miliarde de euro. 

"Prin această numire frauduloasă a unei persoane fără nici cea mai mică experiență în gestionarea fondurilor europene este pus în pericol un întreg Program Operațional Regional. Procesul de recrutare s-a desfășurat fără organizarea unui concurs propriu-zis, respectiv a unei probe scrise (subiecte tip grilă sau tip sinteză), în condițiile în care normele specifice desfășurării unui concurs precizează fără vreun dubiu că interviul poate fi susținut doar după ce candidatul a fost admis la proba scrisă", a acuză Uniunea.

Formațiunea politică mai amintește că este a doua încercare a PSD de a-i găsi un post călduț lui Alexandru Stănescu după ce l-au numit la conducerea ANRE, de unde a fost obligat să își dea demisia ca urmare a unei sesizări USR la Curtea Constituțională pentru lipsa de experiență și respectarea condițiilor din lege pentru numire.