USR lansează o invitație deschisă tuturor profesioniștilor pentru a-și trimite candidaturile în vederea alegerii unuei persoane care să fie nominalizată din partea partidului în comitetul de reglementare al ANRE.

”Ca de fiecare dată, USR organizează un concurs deschis de CV-uri adresat nu doar membrilor USR, ci oricărui profesionist integru din piață. Ne dorim să selectăm cea mai competentă persoană în comitetul de reglementare al ANRE. Candidații trebuie să aibă experiență în domeniu, să cunoască bine legislația română și europeană și să aibă un renume profesional bun”, a declarat Dan Barna, președinte USR, potrivit unui comunicat de presă.

Candidații trebuie să respecte condițiile legale pentru aceste funcții, dar și criteriile de profesionalism și integritate ale USR.

Criterii de eligibilitate ANRE:

Să fie cetățean român, cu domiciliul stabil în România;

Să aibă o bună reputație;

Să aibă studii superioare și pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic;

Să aibă o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum și experiență de minimum 5 ani în funcții de conducere în instituții publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice și al gazelor naturale.

Criteriile suplimentare ale USR vizează integritatea morală a candidaților: nu vor fi acceptate persoane cu dosare penale sau trimise în judecată pentru fapte penale, persoane care au redactat lucrări, sau au obținut diplome sau alte titluri științifice prin plagiat (furt intelectual) sau persoane care au fost implicate în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate sau în cazuri de conflict de interese.

Candidaturile trebuie să conțină CV-urile persoanelor care trimit candidaturi, dar și un plan de acțiune pentru transparentizarea și îmbunătățirea activității instituției

+++

Parlamentul a decis ca propunerile pentru funcția de vicepreședinte și două funcții de membri ai ANRE să fie făcute până la 4 iunie, urmând ca acestea să fie avizate în Comisiile de specialtate pe data de 16 iunie.