USR PLUS a adresat președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, o solicitare oficială de preschimbare a termenului stabilit pentru dezbaterea sesizării privind moțiunea de cenzură.

USR PLUS vrea ca o decizie să fie luată rapid și să nu dureze și mai mult blocajul existent, susține formațiunea într-un comunicat de presă.

„Am solicitat Curții Constituționale să judece cu celeritate sesizarea de neconstituționalitate formulată de Guvernul României. Articolul 113 din Constituție stipulează foarte clar că moțiunea trebuie dezbătută și votată după 3 zile de la citirea ei. Consider că termenul de 28 septembrie este prea îndepărtat, iar instrumentul juridic al moțiunii de cenzură este, astfel, golit de conținut. Din acest motiv am cerut devansarea acestei date pentru una cât mai curând posibilă", declară Anca Dragu, președinta Senatului.

La 11 zile de la citirea moțiunii de cenzură, USR PLUS acuză că parlamentarii sunt în continuare "împiedicați" să se pronunțe prin vot asupra demersului USR PLUS și AUR de înlăturare a premierului Florin Cîțu.

"Blaturile din Parlament blochează un drept constituțional al senatorilor și deputaților doar pentru ca actualul premier să fie menținut în funcție până după congresul PNL. Solicităm Curții Constituționale să nu se implice în acest atac la democrație și să revină asupra termenului pentru dezbaterea sesizării privind moțiunea de cenzură", se mai arată în comunicat.