Alianța USR PLUS acuză PSD de o "înscenare murdară" prin care promovează pe rețelele de socializare clipuri video cu persoane deghizate în reprezentanți ai minorităților sexuale și îmbrăcate cu tricouri false USR PLUS.

Alianța spune că în clipurile video cu așa-zișii reprezentanți ai partidului aceștia distribuie pliante electorale în Voluntari.

"Acele persoane nu sunt membri sau voluntari ai USR PLUS, iar acțiunea este realizată în mod deliberat pentru a induce în eroare alegătorii. Alianța USR PLUS solicită instituțiilor statului să se sesizeze", afirmă Alianța, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, clipurile video sunt promovate în mod coordonat pe rețelele de socializare de membri și simpatizanți ai PSD, inclusiv de către candidați și consilieri ai PSD, cum este Constantin-Cristinel Iliescu consilier în cadrul Consiliului Local Sector 2, o persoană apropiată de candidatul PSD la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu.

USR PLUS susține că imaginile ar fi fost filmate pe strada Amza Pelea din Voluntari, în spatele Primăriei din Voluntari, condusă de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Asociația ACCEPT anunță că va depune o sesizare penală la Parchetul General împotriva PSD Voluntari:

”Tacticile mizerabile de campanie utilizate în Voluntari de către Partidul Social Democrat în contextul campaniei pentru alegerile locale utilizează stereotipuri la adresa persoanelor transgender și instigă la ură și discriminare împotriva întregii comunități LGBTI. Asociația ACCEPT condamnă ferm gestul politicienilor PSD care folosesc ura din societate pentru a ataca adversarii politici, fără vreo urmă de rușine sau conștiință a impactului faptelor lor”.