USRPLUS a anunțat miercuri noaptea că va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, după demiterea ministrului justiției, Stelian Ion.

În Biroul Național convocat după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, USR PLUS a decis retragerea sprijinului politic pentru prim-ministrul liberal, pe care-l acuză că ”a aruncat țara în criză politică”.

”USR PLUS nu a girat și nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern”, potrivit unui comunicat de presă.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Totodată, USR PLUS a precizat că Stelian Ion este propunerea partidului pentru viitorul guvern: ”Are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ și numirile procurorilor-șefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu”.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.