USR PLUS a anunțat miercuri că respinge varianta acceptării lui Ludovic Orban pentru postul de premier. PNL are două scenarii pentru a debloca negocierile privind formarea unei coaliții guvernamentale.

”USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR. Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră”, a transmis formațiunea într-un comunicat.

Liberalii se întâlnesc miercuri după-amiază pentru a decide cu ce variantă de premier se vor duce la următoarele consultări de la Cotroceni.  

"Vom avea o ședință, astfel încât să găsim cele mai bune soluții pentru a debloca acest proces de negociere care țintește spre oferirea unei guvernări stabile care să dezvolte România în următorii 4 ani de zile", a declarat Raluca Turcan.


”Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, a precizat USR PLUS.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că acceptă orice variantă de premier stabilită de PNL, USR PLUS și UDMR. 

Liderii USR se vor întruni miercuri, de la ora 19:30 într-o ședință a Comitetului Politic al formațiunii, au precizat surse politice, pentru Agerpres. Tot miercuri seara se va desfășura o ședință a Consiliului Național al PLUS, în cadrul căreia urmează să se discute inclusiv despre mandatul de negociere pentru zilele următoare.

Ședințele au loc după ce, anterior, în cursul zilei de miercuri a avut loc o reuniune a echipei de negociere USR PLUS.

Iohannis, dispus să accepte orice propunere de premier din partea PNL, USR PLUS și UDMR

Mai mult pe EurActiv »