Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, consideră că anunțul președintelui Klaus Iohannis privind o susținere a Guvernului minoritar PNL-UDMR de către PSD reprezintă o trădare a votului românilor.

Într-o postare pe Facebook, Moșteanu scrie că "președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să <îi scape de PSD>”.

"Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români. USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană. Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă", a scris acesta.


El a afirmat și că USR nu a acceptat să pună semnătura pe programul de dezvoltare locală "Anghel Saligny," "un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni".

"Asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit „drulăi”. Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme. Asta e o deformare a realității. Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt. Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere. Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari. Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta", a mai scris Moșteanu.

Cum explică Iohannis realizarea reformelor din Justiție cu ajutorul PSD

Mai mult pe EurActiv »