USR și Forța Dreptei au depus moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, pe care îl acuză că prin minciună și pentru a acoperi găurile din buget generate de furtul PSD-PNL, ia de la români 500.000 de euro în fiecare zi lucrătoare.

Cele două formațiuni îl acuză pe Boloș că "ia de la românii suferinzi, de la părinții cu copii bolnavi și de la femeile care au sarcini cu probleme nu mai puțin de 500.000 de euro în fiecare zi lucrătoare".

„Ministrul PNL a inventat taxa pe boală pentru ca, anul acesta, să încaseze 500.000 de euro pe zi de la angajații bolnavi, părinții copiilor sub tratament și mame. Au mințit când spuneau că vin cu «zero taxe noi», apoi au mințit că nu afectează mamele care au născut , acum mint că au eliminat-o. De fapt, doar au votat la Senat amendamentele depuse de USR, s-au lăudat și, apoi, le-au blocat în Camera Deputaților. Domnul Boloș, inventatorul și păzitorul taxei pe boală trebuie sa plece acasă cu suprataxările inventate de dumnealui cu tot”, declară Oana Țoiu, deputata USR care a avertizat, încă din decembrie 2023, că PSD și PNL taie, de la 1 ianuarie 2024, din banii românilor aflați în concediu medical.

„Guvernarea PSD-PNL acționează cu ticăloșie împotriva oricărui român cinstit și împotriva tuturor promisiunilor făcute cetățenilor. Creșterea accelerată a fiscalității, operată chiar de către un reprezentant susținut de PNL în fruntea ministerului Finanțelor, arată adevărata față a PNL și magnitudinea trădării față de toți care au crezut că ar fi vorba de un partid de dreapta. Acest partid a încetat să mai fie liberal, iar toate măsurile adoptate în privința fiscalității demonstrează acest lucru. Forța Dreptei, alături de partenerii noștri, va susține anularea tuturor măsurilor adoptate de actualul Guvern, de la momentul promovării Ordonanței 16/2022, și revenirea nivelului taxelor și impozitelor la nivelul prevăzut anterior. România are nevoie de un sistem fiscal rațional, orientat către stimularea liberei inițiative și care să nu mai acționeze ca o ghilotină față de orice întreprinzător de bună-credință”, precizează Antonel Tănase, vicepreședinte Forța Dreptei.

USR acuză că Marcel Boloș i-a mințit practic pe bolnavi cu zâmbetul pe buze și, în plus, a încălcat legea, nerespectând prevederile care îi cereau ca între momentul introducerii unei taxe noi și momentul aplicării ei să fie cel puțin șase luni. 

De asemene, el este acuzaă că alături de "șefii săi au băgat zilnic mâna în buzunarul a 25.000 de părinți care, în luna ianuarie, au avut copii bolnavi și au avut nevoie de una sau mai multe zile de concediu medical pentru a le fi alături. Dintre acești copii suferinzi, aproximativ 5.000 au cancer. Tot în ianuarie, ministrul PNL al Finanțelor a băgat mâna în buzunarul a peste 9.000 de mame cu sarcini cu risc maternal și a 5.000 de mame care au născut la începutul anului 2024. Până la sfârșitul lunii februarie, aceste cifre se vor dubla".

Așasar, se cere ca PSD și PNL să nu-l mai apere pe "ministrul mincinos care i-a îngropat în noi taxe și impozite pe angajații și antreprenorii cinstiți din România și care a creat un adevărat haos prin ping-pong-ul cu măsuri fiscale".