USR și Forța Dreptei, formațiune condusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban, au depus marți o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că Bode a ajuns sinonim atât cu ciocoismul în politică, cât și cu slugărnicia dusă la extrem.

"Și nu trebuie să ne uităm mai departe de cazul licitației cu dedicație pentru acele mașini BMW cumpărate de Poliția Română, cu un caiet de sarcini făcut special să se potrivească pe ce avea de oferit de la firmă prietenul președintelui Iohannis. Este extrem de grav că astfel de acte de corupție au ajuns să se facă în văzul lumii, am arătat foarte clar cum, din specificațiile tehnice, se putea potrivi un singur model acolo. Este o încălcare a directivei europene, o încălcare a legislației naționale, o încălcare a bunului-simț și a normelor de folosire a banului public", a declarat Drulă.

El l-a mai acuzat pe Bode că a ratat complet orice formă de a aduce un bine, o reformă în acea instituție pe care o conduce.

"Primim mesaje disperate de la polițiști profesioniști, câți au mai rămas în sistem, că niciodată nu a fost așa rău, că nepotismul, pilele, corupția sunt la un nivel fără precedent și că nu își mai pot face treaba, colegii buni le pleacă din sistem și totul a ajuns un mare sistem căpușat care, în loc să ofere siguranță și încredere, ajunge să ofere debandadă și furt", a mai adăugat șeful USR.

Ludovic Orban a acuzat Poliția Română și MAI că, în loc să protejeze imaginea publică a Emiliei Șercan în operațiunea de compromitere a ei după ce a descoperit plagiatul premierului Ciucă și pe cel al fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, au încercat să inducă în eroare opinia publică.

Orban a mai spus despre Bode, care era ministru de Interne și în vremea mandatului său la Palatul Victoria, că vrea ca acesta să o ia pe drumul lui Sorin Cîmpeanu: demis sau demitere.