Birourile Naționale ale USR PLUS au decis luni, în ședința comună de Alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui Congres de fuziune în luna iulie.

Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București, se arată într-un comunicat de presă al Alianței.

În cursul lunii februarie, filialele USR și PLUS sunt încurajate să își desemneze de comun acord candidații comuni la alegerile locale.

+++

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, declara marțea trecută că fuziunea cu USR este "în lucru" și s-a convenit să fie realizată după alegerile parlamentare din acest an.

„Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidențiale, continuăm acum cu o alianță politică ce începe să își structureze și organe executive de lucru comune. Avem acel Comitet Executiv comun format din șase oameni, avem o comisie de integritate comună, lucrăm într-o comisie de politici publice comună, deci, practic, apropierea asta, fuziunea e în lucru, doar că nu e consfințită juridic și am agreat cu colegii de la USR că o s-o facem după alegerile parlamentare, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii”, a spus Dacian Cioloș, într-o intervenție telefonică la TVR1.