Senatoarea USR Simona Spătaru îi solicită ministrului Ligia Deca publicarea urgentă a proiectelor de modificare a legilor Educației, care nu au fost prezentate în mod oficial până la această oră, în ciuda tuturor discuțiilor și presiunilor.

USR acuză că, după ce a amânat de trei ori termenul pentru prezentarea acestor proiecte, Ligia Deca pare să continue acum cu secretizarea acestora, încălcându-și astfel încă o dată propriile promisiuni.

Reforma educației nu poate fi făcută în spatele ușilor închise, de un Guvern în care premierul și ministrul de Interne sunt acuzați de plagiat, pe baza unor legi apărute "pe surse” în spațiul public, atitudine care dovedește o lipsă de deschidere totală față de partenerii educației, de la profesori, la elevi, sindicate profesorale și asociații, mai transmite formațiunea.

„Cum să îți permiți să ascunzi societății tocmai proiectele ce urmează să modeleze viitorul copiilor acestei țări? Cu ce drept ministrul Ligia Deca ignoră necesitatea dezbaterii publice? De ce Coaliția Minciunii și Imposturii vrea ca aceste proiecte să treacă de avizarea Guvernului și să fie aduse în Parlament ascunse de analiza critică a societății civile? Cunoaștem răspunsul: fiindcă au un singur scop, acela de a ascunde plagiatorii, cu prețul distrugerii definitive a șanselor copiilor acestui popor”, a afirmat Simona Spătaru.

Uniunea o mai auză pe Ligia Deca și că a ignorat până în prezent toate apeluri care i-au solicitat să arate public care sunt direcțiile de reformă pe care vrea să le urmeze, neonorând nici invitația USR de a veni în Comisia de învățământ din Parlament, invitație uitată la registratura ministerului, pe care nu a tratat-o nici măcar cu un refuz politicos.