USR depune marți în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, anunță deputatul Stelian Ion, la RFI.

Parlamentarul spune că a mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament.

”În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”, a declarat Stelian Ion, conform sursei citate.

El subliniază că ”și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă”.

În opinia sa, ”cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”.

Secția specială de anchetare a magistraților nu este privită cu ochi buni nici de unele asociații de profil din țară, nici de Comisia de la Veneția.