Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privința proiectului Guvernului PSD-PNL de creștere a taxelor.

„Proiectul de lege recent publicat, legea creșterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele românești și îi împinge pe antreprenori în subteran”, a spus Cătălin Drulă. 

Drulă a mai transmis că, din toamna lui 2021, Marcel Ciolacu este de facto la guvernare și, în acești doi ani, economia românească s-a deteriorat constant. 

Cătălin Drulă a subliniat că „nu ar fi fost posibil acest atac asupra economiei românești fără trădarea președintelui Iohannis și a PNL. PSD, care a demonstrat în repetate rânduri că îi urăște pe antreprenori, nu ar fi putut face asta singuri, cu 30% în Parlament. A fost necesară o complicitate mai mare și aceasta a venit din partea președintelui și a PNL”.

Reacționând la declarațiile lui Marcel Ciolacu și la legea de creștere a taxelor, Cătălin Drulă a afirmat că „Ciolacu ne-a spus că predictibilitatea e un moft, reamintindu-ne de vremurile în care Iliescu, tătucul lui, spunea că proprietatea e un moft. Țara noastră merită mai mult decât asta”.

În încheiere, Cătălin Drulă a subliniat angajamentul USR de a se opune acestui "atac".

"Vom sesiza CCR împotriva Legii Ciolacu. Vom construi în jurul USR o soluție pentru toate rundele de alegeri, oferind o alternativă liberală, de dreapta, responsabilă cu banul public și vom implementa PNRR - un plan conceput de USR pentru investiții și pentru transformarea acestei țări”, a continuat acesta.