Uniunea Salvați România va depune săptămână aceasta o plângere penală la DNA împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, a anunțat purtătorul de cuvânt Dan Barna.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri și în ziua anterioară prin neconvocarea Biroului Permanent este un caz clasic de abuz în serviciu. Practic, plenul s-a întâmplat fără să existe îndeplinirea condițiilor legale. Domnul Liviu Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condițiile prevăzute de Constituție și de Regulament, care spun foarte clar că această inițiativă de convocare a unei sesiuni extraordinare poate să aparțină președintelui României, Biroului permanent sau unei treimi din deputați. Niciuna dintre condiții nu a fost îndeplinită iar domnul Liviu Dragnea a pretins că aceste condiții s-ar fi îndeplinit", a afirmat Barna într-o conferință de presă la Parlament, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, explicația că ar fi avut loc o ședință telefonică în care s-a discutat cu membrii Biroului permanent "nu are nicio acoperire regulamentară".

Liviu Dragnea a convocat luni o sesiune extraordinară, necesară după ce Guvernul a adoptat săptămâna trecută ordonanțe de urgență care fac obiectul legilor organice, după care a plecat în vacanță, atribuțiile lui fiind preluate de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

Fostul ministru al Justiției a explicat marți că sesiunea extraordinară ar fi fost convocată în urma unei consultări telefonice a secretarului general cu membrii Biroului Permanent și cu liderii de grup.

Ședința Biroului Permanent al Camerei de marți nu s-a ținut din lipsă de cvorum. Cu toate acestea, plenul Camerei Deputaților a avut loc, deși convocarea sa se face de către Biroul Permanent. (Detalii despre neregulile din ziua de marți, aici)