Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, anunță că site-ul Curții trebuie reconstruit, după ce vineri a fost ținta unui atac al hackerilor.

UPDATE Dorneanu este contrazis chiar de CCR, care precizează că nu SRI și STS asigură mentenanța site-ului, ci o societate comercială.

”Precizăm că afirmațiile președintelui Curții Constituționale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanței site-ului instituției nu vizau SRI și STS, ci societatea care are astfel de obligații contractuale cu Curtea Constituțională a României”, se arată într-un comunicat al CCR transmis G4Media.ro.

+++

"Vineri, site-ul Curții Constituționale a fost spart, virusat. Începând de vineri, am închis pagina noastră de internet. (...) Efectele nu puteau fi decât cel mult de virusare, de comunicarea unor știri false. Va trebui, din păcate, să-l reconstruim și nu este un lucru foarte simplu. Împreună cu consultarea serviciilor specializate - SRI, STS, care ne asigurau până acum mentenanța acestuia - vom găsi modalitatea de a reconstrui pagina în cel mai scurt timp și să o realimentăm cu toate datele necesare. Până atunci, deciziile noastre sunt comunicate în Monitorul Oficial, iar comunicarea cu societatea civilă va fi realizată direct prin site-urile mijloacelor de comunicare în masă care au relații cu noi și le vom furniza toate datele necesare", a declarat Valer Dorneanu, citat de Agerpres.

El a adăugat că CCR se va adresa autorităților pentru a face cercetări.

"O să ne adresăm și din punct de vedere penal, și din punct de vedere tehnic autorităților competente să facă cercetările necesare, iar noi vom face demersurile pentru reconstruirea site-ului", a spus președintele CCR.

Pe 14 iunie, site-ul CCR a fost ținta unui atac informatic.În locul paginii de start, cei care încercau să intre pe site puteau vedea mesajul "Hacked By laZy hAcker" și o imagine cu un personaj dintr-o animație japoneză. De asemenea, toate funcțiile paginii erau suspendate.