Deputatul PSD Valeriu Steriu spune că fiecare dintre colegii lui social-democrați hotărăște dacă participă sau nu la votul moțiunii de cenzură, nefiind vreo "directivă" dată de cineva în acest sens.

”Este opțiunea fiecăruia, nu a fost vreo directivă dată de cineva (cum să voteze - n.r.). Fiecare hotărăște dacă participă sau nu la vot, în primul rând. Este mai degrabă sarcina Opoziției să asigure cele 233 de voturi și probabil a găsi forma prin care să existe un cvorum. Tocmai de aceea, pentru cvorum, pentru a avea această moțiune discutată și votată astăzi, suntem acolo cu toții pentru a vedea cum își strânge Opoziția voturile necesare”, a declarat Valeriu Steriu, la RFI.

Întrebat dacă nu se teme că unii parlamentari ai PSD vor vota pentru moțiune, Valeriu Steriu a răspuns: ”Nu ne temem. Suntem convinși că în clipa de față, întreaga echipă a PSD-ului și alături de noi și cei de la ALDE, așa cum au arătat și acum două săptămâni la votul pentru noul președinte al Camerei Deputaților și de această dată vor fi uniți și vor arăta o majoritate solidă în cele două Camere”.

+++

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, spunea săptămâna trecută că pesediștii vor participa la dezbaterea moțiunii, dar nu vot vota.