Marian Vanghelie vrea să scape de controlul judiciar pe care îl are în dosarul în care este judecat pentru luare de mită, susținând că trebuie să meargă la tratament în străinătate, deoarece suferă de "tuse" ca urmare a unui "reflux alimentar".

"Am de 15 ani probleme de sănătate. Vedeți tusea asta? Este pe fond de stres, un reflux alimentar. Am fost la mai mulți specialiști din Italia. Înțeleg că lucrurile au evoluat. (...) După ce te duci un pic la arest, îți dai seama că de fapt libertatea și sănătatea sunt cele mai importante. Poate greutățile în viață ne aduc cu picioarele pe pământ. Oriunde aș merge să mă tratez, chiar și în România, dar știu lucrurile din România. Ne ducem și noi acum ușor către Italia sau Norvegia", le-a spus Vanghelie jurnaliștilor, înainte de a intra în sala de judecată la Curtea de Apel București, potrivit Agerpres.

Procesul în care fostul primar cere ridicarea controlului judiciar s-a amânat, însă, deoarece avocatul lui Vanghelie este în concediu, termenul următor fiind stabilit pe 1 septembrie.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani, după ce, potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2006-2014, în calitate de primar al Sectorului 5, a solicitat și primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări), "pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de acesta, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte".