Acesta nu crede că este vorba de un mesaj anticreștin, ci de naivitatea simpatică a unor artiști și poeți.

”Am văzut videoclipul și neputând spune că pot vorbi de o apreciere generală. Pot spune percepția personală, reacțiile provocate și de mesajul unui cântec cu versuri mai mult sau mai puțin naive, mi s-au părut dispoporționate. (...) Ține de naivitate să aduci în discuție preferințele lui Dumnezeu. Este un gen de naivitate simpatică, vorbim de artiști, poeți, Mircea Cărtărescu - un om valoros... acești oameni cred că au aderat sincer la acest mesaj", a declarat, la Digi 24, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Bănescu a adăugat că nu crede că a fost livrat un mesaj anticreștin și a calificat gestul blogerului de a arde o carte a lui Mircea Cărtărescu drept "barbar".

Totodată, el a susținut că lumea nu cunoaște utilitățile unui asemenea proiect.

"E o necesitate liturgică - actuala biserică a catedralei de pe Dealul Mitropoliei, este neîncăpătoare. Este o necesitate de ordin public, în această viitoare Catedrală sunt prevăzute lucruri importante - muzeu al creștinismului, parc de șase mii de ha, crește numărul zonelor verzi", a explicat purtătorul de cuvânt al BOR.

Bănescu vrea să vorbească cu membrii trupei Taxi

Vasile Bănescu a mai declarat că s-a gândit să vorbească cu cei din trupa Taxi: "Sper să fac o asemenea întâlnire, ar fi bine, dacă ar fi acolo, să vadă catedrala și să-și reconsidere opțiunea".

El a susținut că în ultimele zile au crescut foarte mult donațiile pentru proiect în urma difuzării clipului trupei.

Pe de altă parte, Bănescu a precizat că Patriarhia nu se opune construirii unui lăcaș de cult religios recunoscut de stat, dar consideră că "o mega moschee poate e prea mult, o moschee e necesară".

”Despre smerenie”, o melodie a trupei Taxi, la interpretarea căreia au contribuit peste 30 de artiști, oameni de cultură și personalități media, a declanșat discuții aprinse în societatea românească.