Mesajul principal pe care ar trebui să-l transmită în acest moment PSD este că face corecții și revine la o stângă rațională, care înțelege criza prin care trecem, a declarat la RFI președintele Consiliului Național al partidului, Vasile Dîncu.

”Este vorba de o rupere de ceea ce a fost greșit în trecut, de ceea ce a fost rău, să spunem așa. În primul rând, este vorba de un anumit tip de conducere, mult prea autocratică și cu foarte multe inconsecvențe atât de natură ideologică, a poziției politice. În al doilea rând, este vorba de o mai mare stabilitate a proiectelor și a oamenilor și de un alt mod de a-i selecționa pe cei pe care-i promovăm în spațiul politic, în spațiul public”, a declarat luni, la RFI, Vasile Dîncu, după Congresul din weekend al PSD, în cadrul căruia Marcel Ciolacu a fost ales președinte al partidului.

Întrebat dacă PSD se poate rupe de trecut, având la vârf oameni din vechea gardă, președintele Consiliului Național a răspuns: ”Un partid nu își poate schimba resursa umană peste noapte. Tocmai aceasta vrem, în condițiile Consiliului Național, în cadrul pe care ni-l va oferi Consiliul Național, vom încerca să reconstruim resursa umană, să aducem, să pregătim o nouă generație de intelectuali de stânga, să pregătim pe cei care vor ajunge în structurile administrative, dar în acest moment, eu cred că acest lucru se poate, atâta timp cât schimbăm cadrul în care funcționează oamenii, schimbăm proiectul și cred că oamenii pot să se adapteze, pentru că în această situație era vorba de câțiva oameni, foarte puțini, care au condus și care în acest moment nu mai sunt în vârf”. 

Întrebat de ce ar vrea intelectualii de stânga să adere la un PSD în conducerea căruia se află oameni din vechea gardă, ca Lia Olguța Vasilescu, Titus Corlățean și Claudiu Manda, Vasile Dîncu a replicat: ”Sunt oameni din vechea gardă, dar care luați individual, fiecare a făcut ceva și care în interior, dar și în afară au fost votați de foarte multe ori și au fanii lor. Sigur că dacă intelectualii nu se regăsesc în acești oameni, poate se regăsesc în alții care sunt acum la vârf. Să nu uităm că a revenit la vârful partidului Sorin Grindeanu, care în acel moment a fost executat, ca să folosesc un termen un pic cam militar și am revenit eu și alți oameni care suntem noi în această perioadă, chiar dacă am mai făcut politică în cadrul PSD-ului mai demult”.

Congres PSD | Marcel Ciolacu a fost ales președinte al partidului

Mai mult pe EurActiv »