Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, discută luni dimineață cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria, în contextul declarațiilor salecontroversate privind negocierile de pace cu Rusia.

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, susține că "generalul Ciucă a mai pierdut o bătălie".

"Azi a discutat cu Vasile Dîncu despre singurul domeniu la care, teoretic, domnul general se pricepe - apărarea. Cu coada între picioare, umilit din nou de PSD, în loc să îl remanieze rapid pe ministrul transformat în trompeta lui Putin, marele general îi cere <autoritar> lui Dîncu <calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental>", a scris Moșteanu pe contul său de Facebook.


România rămâne cu cel mai rușinos ministru al Apărării din Europa. Dar acestor oameni nu le mai pasă de imaginea noastră în plan extern. Dacă PSD o cere, Ciucă execută. Generalul marionetă.

 

+++

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental", a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

+++

"Singura șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia”, a spus recent ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Președintele l-a trimis marți să citească revista presei.

Declarația sa a fost criticată și de premierul Nicolae Ciucă, dar și de șeful său de partid, Marcel Ciolacu.

La revenirea în țară de la reuniunea NATO de la Bruxelles, premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia din Guvern lui Vasile Dîncu, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din Coaliție.

Săptămâna trecută, aflat la Bruxelles, Vasile Dîncu susținea că nu i-a cerut nimeni demisia.

"O să discut (cu premierul n.r.). Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO - despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura posibilitate diplomația de a opri violențele și conflictul", a declarat Vasile Dîncu la TVR Info.

"Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă - aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă", a justificat ministrul.

El s-a arătat contrariat de felul în care au evoluat lucrurile.

"Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele, premierul au răspuns", a subliniat Dîncu.

"Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa. (...) E o montură USR-istă și liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde mai ales așa", a adăugat el. "Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment", a conchis Dîncu.

Vineri, aflat în librăria Filigranes din Bruxelles, Dîncu a scris într-un mesaj pe Facebook faptul că "aici nu se aude vocea idioților".