Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a criticat vineri seară declarațiile președintelui Klaus Iohannis care a acuzat Guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piața Victoriei.

"Să vii să spui că PSD-ul a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanții de acolo e o declarație demnă, nu de președintele României, ci de Mălin Bot. (...) Domnul președinte Klaus Iohannis a împărțit așa: Jandarmeria este la PSD, că asta înțeleg de la dumnealui, serviciile secrete sunt la el și ce-o mai avea dumnealui pe acolo. Nu! Toate instituțiile statului – și asta trebuie să înțeleagă toți oamenii politici – că sunt instituții ale statului care trebui să apere la rândul lor instituții ale statului și că dacă mâine ar fi un protest de același fel la Cotroceni, jandarmii în același mod ar trebui să-și facă datoria și acolo. Și oricum, ca neamț, să vorbești de gazare, trebuie să ai mult curaj. Curajos, domnul președinte, nu-l vedeți, râde, dar noi îl așteptăm la vot!” a afirmat Olguța Vasilescu vineri seară, într-o intervenție România TV.

Ministrul Muncii a infirmat că l-ar cunoaște pe fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, devenit între timp adjunct, dar a ținut să-l felicite pentru modul în care Jandarmeria a acționat în această perioadă.

Întrebat vineri la Sibiu dacă a primit vreun raport legat de protestul din 10 august, din Piața Victoriei, Klaus Iohannis a răspuns: ”Sigur că am primit un raport de la cei care se ocupă în Administrația Prezidențială de securitatea națională, însă concluziile pe partea mai neplăcută trebuie să le prezinte procurorii militari și aștept cu foarte mult interes. Cred că au fost atâtea evenimente negative în Piața Victoriei, faptul că Guvernul PSD a gazat și a bătut românii mi se pare incalificabil, inadmisibil, din orice punct de vedere”.