Ministrul de Interne, Marcel Vela, a îndemnat oamenii, într-un interviu pentru pe canalul de Youtube al lui George Buhnici, că, dacă cineva strănută în metrou și nu poartă mască, să se apeleze numărul de urgențe 112.

UPDATE Ministul Marcel Vela a revenit cu o precizare și spune că o declarație controversată făcută aseară a fost preluată trunchiat.

„Site-ul care a preluat declarația mea a trunchiat-o într-un mod incorect, de pe acel site au luat și televiziunile declarația. Eu vă citesc întrebarea, ca să vă dați seama despre ce era vorba: ‘dacă vedem pe cineva lângă noi, în metrou, fără mască și strănutând, poate face o glumă proastă sau poate fi infectat’. Deci era vorba de unul fără mască, infectat. ‘Ce facem în acel moment?’. Discutând mai devreme că la gurile de metrou se vor verifica toți pasagerii și toți cei care intră acolo trebuie să aibă mască, în vagon, unul dintre indivizii care vrea să facă acest rău își dă jos masca și e și infectat. Și eu răspund: ‘În momentul acela sunați la 112. La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Putem suna la 112 instant, adică omul și-a dat masca intenționat. Respectivul, dacă nu are mască și strănută poate avea dosar și – după virgulă nu a mai citit – virgulă, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință’”, a spus Marcel Vela la Digi24.

Știrea inițială

Întrebat ce facem dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască și strănutând, Vela a spus: "Sunați la 112. La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Respectivul, daca nu are mască și strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință, adică a și strănuntat, nici nu a avut mască. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom fi la fel de vigilenți și vom apăra cetățenii corecți."

Vela a mai spus că vor fi "măsuri coercitive pentru fiecare faptă".