Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri, pentru Agerpres, că Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, condus de directorul Liliana Coldea, este verificat de Corpul de control al Ministerului Sănătății.

"Confirm că este Corpul de control la Spitalul Județean. Voi face alte comentarii după primirea datelor în urma anchetei", a explicat vicepremierul Raluca Turcan, conform sursei citate.

Raluca Turcan i-a cerut, vineri, demisia directorului SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea, însă aceasta nu a renunțat la funcție.

Turcan a declarat luni că "etapele procedurii de demitere" a Lilianei Coldea "durează mai mult decât o demisie".

"Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Județean de Urgență din Sibiu. Revin astăzi (luni n.r.) cu aceeași fermă solicitare. Am constatat cu toții deficiențele manageriale de la Spitalului Județean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Județean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraș și într-un județ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor și mai ales pacienților care au trecut prin Spitalul Județean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea și viața pacienților puse în pericol din cauza deficiențelor de management", a precizat Raluca Turcan.

Alianța USR PLUS Sibiu a cerut zilele trecute, conducere militară la SCJU.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este principalul spital public care tratează sibienii adulți cu COVID-19. Aici există și cele mai multe locuri la ATI, 12, două stații de oxigen, Secție Clinică de Boli Infecțioase, principala Unitate de Primiri Urgențe și trei aparate de testare PCR, din care funcționează, în prezent, două.

Județul Sibiu rămâne pe primul loc în România, cu cea mai mare rată de infectare, de 9 la mia de locuitori. În municipiul Sibiu, rata a crescut la 13,63 marți, în a doua zi de carantină, informează Prefectura.