Viceprimarul Bucureștiului, Horia Tomescu, a demisionat din funcție invocând motive personale.

"A fost o onoare să reprezint partidul prin această funcție, mi-am dedicat întreg timpul Primăriei Capitalei, am reușit să reconstruiesc ceea ce alții au dărâmat și să economisesc acolo unde alții au făcut risipă", a spus Tomescu, citat într-un comunicat transmis de USR București.

În calitate de viceprimar al Capitalei, Horia Tomescu a avut responsabilități în administrarea și coordonarea sistemului de sănătate din București (ASSMB), precum și la conducerea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

USR București îi mulțumește lui Horia Tomescu pentru toată activitatea sa în Primăria Municipiului București. 

"Îi mulțumesc lui Horia Tomescu pentru munca depusă până acum. USR București va merge mai departe alături de Nicușor Dan și va avea o nouă propunere pentru postul de viceprimar care să asigure bunul mers al proiectelor începute și să continue lupta anti-corupție cu îndârjire. Trebuie să fim siguri că Bucureștiul devine un oraș funcțional și nu o vacă de muls banii contribuabililor”, a transmis șeful USR București, Vlad Voiculescu.

Curtea de Apel București a dispus marți arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, potrivit Agerpres.

Mandat de arestare preventivă a primit și Silviu Stăncilă, cel care intermedia mita pentru Plută, în timp ce managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost plasat în arest la domiciliu, iar omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul a fost pus sub control judiciar.

Cristian Plută este acuzat de DNA că a cerut și a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obține numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina.

Banii i-au fost dați de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Plută i-ar fi dat jumătate din bani șefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunțat la DNA și a înmânat banii procurorilor.