Viceprimarul PNLal Sibiului, Alexandru Dumbravă, a demisionat marți din funcție. El a recunoscut în fața Parchetului European că a fraudat fonduri europene.

”Demisia domnului viceprimar a fost depusă astăzi”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al administrației locale, în urma unei solicitări Turnul Sfatului. Alexandru Dumbravă s-a întors marți din concediu și și-a prezentat demisia atât din funcția de viceprimar, cât și cea de consilier local

Tot de marți, acesta ar urma să devină director al Școlii Gimnaziale din Roșia, funcție pe care a obținut-o în urma unui concurs susținut în anul 2021.

Dumbravă a trimis săptămâna trecută o notificare la Inspectoratul Școlar prin care solicita să-și ia în primire postul de director al școlii din Roșia.

Alexandru Dumbravă și-a dat demisia din cele două funcții după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, la începutul săptămânii trecute, după ce a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro.

Parchetul European (EPPO) a înaintat instanței un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care viceprimarul Sibiului a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni, înainte de a deveni primar.

Primarul Astrid Fodor a declarat săptămâna trecută că situația legată de cazul Dumbravă este una regretabilă.

”Este o situație regretabilă. Acest caz se referă la o perioadă în care domnul Alexandru Dumbravă nu deținea funcția de viceprimar al Sibiului, dar ocupa tot o funcție publică, care comportă o anumită conduită și o mare responsabilitate. Pentru mine, admiterea vinovăției de către domnul Dumbravă este o surpriză. Am sperat că este vorba de o greșeală, de o eroare fără voie, din neatenție,  pentru că știu câte documente se semnează într-un proiect finanțat din fonduri europene. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situație care, chiar dacă nu implică Primăria Sibiu, atinge totuși imaginea instituției și a funcției publice în general”, a declarat Fodor pentru Turnul Sfatului.