Ministrul sănătății, Victor Costache, a demisionat joi din funcție. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Noul ministru e Nelu Tătaru, până acum secretar de stat în Ministerul sănătății.

UPDATE 18:00 Nelu Tătaru a transmis membrilor Guvernului că, pentru a nu avea în țară "o altă Suceavă", contează pe ajutorul lor, astfel încât situațiile asemănătoare înregistrate la alte spitale din țară în contextul pandemiei COVID-19 să poată fi controlate corespunzător.

15:45 Strategia de testare se schimbă: ”Orice pacient trebuie privit ca un pacient COVID-pozitiv”, a afirmat, la Europa FM, noul ministrul al sănătății, Nelu Tătaru. Vor fi testate toate persoanele care ajung la spital cu febră, cu infecții respiratorii, precum si toți pacienții deja internați și toate cadrele medicale.

14:00 Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a acceptat demisia lui Victor Costache și a semnat decretul prin care secretarul de stat Nelu Tătaru va prelua conducerea Ministerului Sătătății.

"Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru știe care este situația actuală a sistemului de sănătate și va depune jurământul în cursul acestei zile (joi - n.r.)", a anunțat Iohannis.

Ulterior, Nelu Tătaru a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al sănătății.

+++

"În cursul acestei dimineți, domnul ministru Victor Costache și-a prezentat demisia din funcția de ministru din motive persoanel și profesionale. Am luat act de această demisie. Îi voi transmite președintelui Klaus Iohannis această demisie pentru a putea emite decretul de revocare. Aproape 5 luni, Costache a făcut parte din Guvern, am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante. Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare", a anunțat Ludovic Orban.

Pentru funcția de ministru va fi propus secretarul de stat Nelu Tătaru, a mai spus Orban.

"Face parte din echipa de la Ministerul sănătății, a fost este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus. Deja stăpânește foarte bine toate procedurile. Astăzi se găsește la Suceava, l-am sunat și l-am informat privitor la intenția mea de a-l propune ministru, urmând să revină în București și să discutăm toate detaliile", a mai explicat prim-ministrul.