Fostul premier, candidat la Camera Deputaților pe listele PSD, a mărturisit că îi ajută pe cei de la PRU deoarece acest partid are curajul să spună ceea ce social-democrații gândesc, dar nu au curajul să spună.

"Eu nu am fost (de acord să îmi folosească imaginea — n.r.), dar îi ajut. Spre deosebire de Cioloș, care a fost de acord și nu îi ajută, eu nu am fost de acord, dar pe ei îi ajut, pe PRU. Și eu cred că PRU, dacă intră în Parlament, o să sprijine guvernul PSD”, a afirmat, marți seara, Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Năsăud, relatează Agerpres.

”Știți de ce îi ajut? Pentru că cei de la PRU, în ultimul timp, au început să spună tot ce gândim și noi, dar nu avem curaj să spunem. Că și noi, pesediștii, tot cam așa gândim despre faptul că mai vrem și noi să ne conducem singuri țara, să nu ne mai spună tot timpul cineva de la Bruxelles. Dar noi nu avem curaj să spunem, pentru că noi suntem un partid mai timid, și atunci ne place că cei de la PRU spun ce gândim noi și noi nu avem curaj să spunem", a mai spus fostul premier.

Întrebat despre faptul că PRU îl propune pentru funcția de premier, Ponta a spus că nu va ocupa el această funcție, dar a ținut să remarce că "fiecare face campanie pentru altcineva".

"Nu o să fiu nici eu (premier — n.r.), nici domnul Cioloș. Dar nu vă luați după cele două pliante, nici după pliantul PRU, nici după pliantul PNL! Vedeți, trăim într-o țară ciudată, în care fiecare face campanie pentru altcineva. PRU mă propune pe mine, eu votez PSD, PNL îl propune pe Cioloș, Cioloș l-ar vrea pe Dîncu, Dîncu pe PSD și tot așa, ne învârtim între noi", a afirmat social-democratul.

PRU este un partid naționalist și extremist, înființat de deputatul Bogdan Diaconu, fost membru PSD.

În luna septembrie, președintele PSD preciza că formațiunea sa nu se va alia cu PRU, un partid extremist care are parteneriate cu formațiuni suspectate că sunt finanțate din est.

”România se află în fața unor mari provocări, unele care se văd, altele care nu se văd. Nu cred că răspunsul la aceste provocări e un partid naționalist sau poate chiar extremist. Noi mulțumim foarte mult pentru grijă. Dacă PRU se constituie sau se expandează pentru a juta PSD, mulțumim, nu. Nu vrem să avem niciun fel de relație cu un partid naționalist, PSD rămâne un partid social-democrat modern, proeuropean care susține fără ezitare parteneriatele” strategice și nu numai cu toți aliații noștri”, declara, pe 1 septembrie, Liviu Dragnea.

Pe listele PRU se află numeroși politicieni cu probleme în justiție, printre care Sebastian Ghiță, Marius Isăilă, Cristian Rizea sau Marius Manolache.