Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a invitat în nume personal pe cei care au plecat în Pro România să revină în PSD. Victor Ponta a refuzat oferta.

Întrebată după BPN dacă își dorește ca cei care au semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea anul trecut să revină în PSD, Gabriela Firea a răspuns: "Categoric, da. Le fac o invitație personală, prietenească, pentru că CEx-ul este cel care va decide până la urmă și reînscrierea și rechemarea colegilor noștri în PSD. Așa este normal. Marian Neacșu este un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari generali, pe timpul domniei sale partidul a fost unit și nu dezbinat și a fost bine reprezentat. La fel și domnul Mocioalcă, domnul Țuțuianu și ceilalți colegi din partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat acea scrisoare”.

În cazul unui refuz, ar fi bine să se facă o alianță între PSD și Pro România, Firea precizând că e o dorință a ei, nediscutată cu colegii din CEx. 

Liderul Pro România, Victor Ponta, a refuzat prompt oferta.

"Ah - nici nu vă închipuiți ce bine ne simțim când spunem NU!!! Noi suntem ProRomânia și suntem foarte mulțumiți cu asta! Chiar suntem ALTFEL și rămânem așa!  Noi de la ProRomânia suntem oameni liberi - chiar NU suntem de vânzare ca alții! ... Chiar am înțeles ce au vrut să spună oamenii prin votul din 26 mai și nu îi sfidăm și nici nu încercăm să îi prostim! Chiar am înțeles că problema României nu era omul Liviu Dragnea - ci "Sistemul Liviu Dragnea” - și toți acum vor să rămână în "Sistemul LD” după ce au scăpat rapid de om!", a scris Ponta pe Facebook.

Ulterior, el a precizat la Digi24 că e dispus că primească social-democrați în Pro România, dar nu personaje precum Codrin Ștefănescu sau "Mitralieră (Cătălin Rădulescu).