Liderul Pro România, Victor Ponta, afirmă că în discuțiile cu Viorica Dăncilă, aceasta i-a spus că va da afară ALDE de la guvernare și Pro România să-i preia parlamentarii. În replică, șefa PSD îl acuză pe Ponta că este "minsinos" și "duplicitar".

"Ca și în cazul UDMR, doamnă Dăncilă mi-a cerut și mie <<sprijinul pentru rămânerea la guvernare>>; mi-a spus că îi da afară pe ALDE și să îi iau eu parlamentarii. Și că îmi dă ce ministere doresc pentru ProRomania. A insistat să mă vadă și să mă convingă deși am fost foarte clar că nu cred și nu mă interesează ofertele ei!", a scris Ponta pe Facebook.

Ponta a mai scris că i-a propus acesteia restructurea totală a Guvernului și a administrației publice, un nou program de guvernare realist și eficient, asigurarea stabilității și predictibilităii economice și bugetare, renunțarea la OUG care să modifice Codul Fiscal, numirea oamenilor în Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului și renunțarea la candidatură proprie la prezidențiale.

Victor Ponta mai adaugă că Viorica Dăncilă a fost de acord doar cu restructurea totală a Guvernului și a administrației publice și numirea oamenilor în Guvern criteriul profesionalismului.

"S-a supărat din cauza punctului 5. La două zile după această conversație a fugit la CEX, s-a <<îmbrățisat>> cu Stănescu-Baronul Caracalului, i-a mințit pe toți și a decis să nu primească ProRomania la guvernare (uitând să precizeze că tocmai îi refuzasem toate ofertele )!".

Ulterior, tot pe Facebook, șefa PSD a scris că "stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă".

"Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale", a scris preierul.


De asemenea, acesta a punctat că nu face astfel de trocuri politice "intri tu și îl dăm pe celălalt afară”.

"Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să-și asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm în CEX opinia față de o alianță cu Pro România, și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta", a conchis Viorica Dăncilă.