Dialog halucinant în ședința de guvern de miercuri între ministrul Agriculturii, Petre Daea, și premierul Mihai Tudose, după ce ultimul a cerut explicații pentru scumpirea prețului la ouă.

În ședința de guvern de miercuri, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Agriculturii Petre Daea să explice de ce au crescut prețurile la ouă, precizând că au apărut, deja, bancuri cu găini care și-au cumpărat haine de blană.

„Un fermier produce oul cu 36 de bani. Îl scoate la poarta fermei ambalat, sigilat etichetat îl și transportă în piață, îl duce practic pe raft, îl pune pe raft, și de-aici, odată până la un leu. Ceea ce nu este justificat”, a explicat Daea.

Daea l-a criticat și pe șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, cel care a afirmat că scumpirea prețurilor la ouă este cauzată de deficitul bugetar.

„Președintele Consiliului Concurenței poate mai explică o dată pe care eu nu aș cataloga-o decât împotriva țării. A spune că sunt diferențe din cauza deficitului bugetar...”, a spus ministrul Agriculturii.

”Bugetul găinii, al cui?”, a încercat să glumească premierul Tudose.

„Dumnealui nu este păun între găini fără să-și păstreze aripile și noi să fim în fiecare zi perpeliți fie din situația reală pe care o are țara, iar dumnealui se plimbă cu explicații căutând un răspuns peste doi ani de zile, când nu mai sunt nici găinile, și poate nu mai suntem nici noi”, a mai spus ministrul Daea.