Ramona Mănescu, propusă ministru de Externe în Guvernul PSD-ALDE, spunea în 2014, când era europarlamentar PNL, că viitorul Europei nu este socialist, iar guvernele de stânga au eșuat.

„Eu cred că viitorul Europei cu siguranță nu este socialist. Au fost încercările ultimilor ani de a duce, de a schimb guvernele cu guverne socialiste. A eșuat! Uitați-vă în Franța, și nu numai. Cu siguranță Europa nu are un viitor socialist și nu poate avea, mai ales în momentul în care vrea să iasă dintr-o criză. Criză înseamnă lipsa banilor. Cum poți tu, ca socialist, să promiți că dai, dacă nu ai din ce? Logic, trebuie întâi să produci. Nu poți produce cu măsuri socialiste, produci cu măsuri liberale, de dreapta”, spunea Ramona Mănescu, într-un interviu pentru Ziarul de Vrancea.

Declarațiile pot fi văzute la minutul la minutul 21.30

Ramona Mănescu a fost membru PNL din anul 1990 până în 2017, când a trecut la ALDE. În 2012, a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta (II), în perioada USL, preluând portofoliul de la Relu Fenechiu care fusese condamnat cu executare pentru corupție.

Ramona Mănescu este propusă pentru a prelua conducerea Ministerului de Externe, după ce Teodor Meleșcanu a rămas fără sprijinul politic al ALDE.

În 2017, Rise Project publica o investigație în care arăta că tatăl Ramonei Mănescu, Mihai Bolboceanu un „personaj obscur, pierdut într-un ocean de anonimitate, împins în față pentru a-i ascunde pe adevărații beneficiari ai marilor tunuri financiare”.

"Era unul dintre membrii acelei caste ascunse, de la vârful societății, pe care lumea o intuiește, fără să o poată vedea, a îmbogățiților peste noapte. (...) Într-un singur an, 2009, își cumpărase trei apartamente de lux! Două pe malul mării, lângă panglica de nisip a plajei din Constanța, iar unul la munte, față în față cu linia de sosire a pârtiei din Predeal. Plătise pentru ele circa 870.000 de euro”, spuneau atunci jurnaliștii Rise Project.