Dan Mihalache, care a fost avizat pozitiv de comisiile parlamentare pentru postul de ambasador în Marea Britanie, spune că nu a intrat „prin efracție” în Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN).

Mihalache dorește de asemenea să păstreze indemnizația de membru al academiei. Conform legii de funcționare a instituției, membrii ASSN primesc o indemnizație egală cu un salariu mediu net pe economie. 

„Atâta vreme cât ASSN este o instituție reglementată de lege și eu nu am ce să îmi reproșez din punct de vedere al competențelor mele profesionale, voi rămâne în ASSN. În momentul în care cineva, în această țară, respectiv legiuitorul, va spune că e ceva în neregulă cu Academia de Științe ale Securității Naționale, voi reflecta asupra calității mele de membru”, a spus Mihalache, la finalul audierilor din Comisiile parlamentare reunite pentru politică externă, informează Agerpres

 

„Eu nu am intrat acolo nici prin efracție, am fost propus, am fost votat, deci nu am de ce să-mi pun întrebări asupra acestei calități”.

Mihalache, în prezent șef al Cancelariei prezidențiale, a fost propus de președintele Klaus Iohannis pentru poziția de ambasador în Regatul Unit. 

„E o mare provocare, e un post dificil, care va fi foarte complicat în perioada următoare din perspectiva evoluțiilor care au loc în Marea Britanie. Nu e o retragere în vacanță, ci dimpotrivă”, a adăugat viitorul ambasador.